De nachtmodus van de Apple Watch: de ultieme toevoeging voor je horloge

De nachtmodus van de Apple Watch: de ultieme toevoeging voor je horloge

Ontdek de nachtmodus op de Apple Watch en leer hoe je deze kunt gebruiken om de tijd af te lezen zonder je slaap te verstoren. Verbeter je slaapervaring vannacht nog!


Apple WWDC Event 2023: Alles wat Apple heeft aangekondigd Lezen De nachtmodus van de Apple Watch: de ultieme toevoeging voor je horloge 6 minuten Volgende Waterbestendigheid van de Apple Watch

De Apple Watch is een geweldige metgezel voor onze dagelijkse activiteiten, maar wist je dat het horloge ook een speciale nachtmodus heeft? Met de nachtmodus van de Apple Watch kun je 's nachts de tijd zien zonder jezelf of anderen te storen met een fel verlicht scherm. In dit artikel gaan we dieper in op de nachtmodus van de Apple Watch en waarom de Ultra nachtmodus een geweldige toevoeging is.

Nachtmodus op Apple Watch: De sleutel tot rustige nachten

Het gebruik van smartphones en andere elektronische apparaten voor het slapengaan kan de kwaliteit van onze slaap beïnvloeden. Het felle licht van het scherm kan onze ogen vermoeien en ons brein actief houden. Hierdoor is het moeilijker om in slaap te vallen. Daarom is de nachtmodus op de Apple Watch een geweldige functie. Met de nachtmodus kun je de tijd aflezen zonder dat het scherm je verblindt en je slaap verstoort.

Apple Watch nachtmodus

Geniet van de nacht met de Apple Watch Ultra nachtmodus

De Apple Watch Ultra tilt de nachtmodus naar een hoger niveau. Met de Ultra nachtmodus kun je niet alleen de tijd aflezen, maar kun je ook andere informatie bekijken zoals je hartslag en het aantal stappen dat je die dag hebt gezet. Dit maakt het gemakkelijk om je gezondheidsdoelen bij te houden, zelfs terwijl je (bijna) slaapt. En het beste van alles is dat het scherm van de Apple Watch in de Ultra nachtmodus nog steeds goed leesbaar is.

Apple Watch Ultra Nachtmodus

Hoe activeer je de nachtmodus op je Apple Watch

Het activeren van de nachtmodus op je Apple Watch is eenvoudig. Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Open de Instellingen-app op je Apple Watch.

 2. Scroll naar beneden en tik op 'Toegankelijkheid'.

 3. Tik op 'Scherm en helderheid'.

 4. Schakel de nachtmodus in door op 'Nachtmodus' te tikken.

 5. Pas eventueel de helderheid van het scherm aan naar jouw voorkeur.

En voilà! Je Apple Watch is nu klaar om je rustige nachten te bieden met de nachtmodus.

De voordelen van de nachtmodus op de Apple Watch

Er zijn talloze voordelen verbonden aan het gebruik van de nachtmodus op je Apple Watch. Ten eerste helpt het bij het behouden van een gezonde slaaproutine. Door in de nachtmodus naar de tijd te kijken, verminder je de blootstelling aan fel licht, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Ten tweede hoef je niet 's nachts wakker te worden en je telefoon te pakken om de tijd te checken. Met een snelle blik op je Apple Watch kun je binnen enkele seconden zien hoe laat het is.

De Ultra nachtmodus maakt je nachtelijke ervaring compleet

Met de toevoeging van de Ultra nachtmodus wordt je nachtelijke ervaring met de Apple Watch nog beter. Dankzij de Ultra nachtmodus kun je niet alleen de tijd aflezen, maar ook belangrijke gezondheidsgegevens, zoals je hartslag en het aantal stappen dat je zet, bijhouden. Dit biedt de mogelijkheid om je slaapgewoonten beter te begrijpen en eventuele verbeteringen te maken, zoals het aanpassen van je slaaproutine voor een optimale nachtrust. De Ultra nachtmodus op de Apple Watch tilt je slaapervaring naar een hoger niveau.

Hoe zie je Slaap op Apple Watch?

Om de gegevens van je Slaapanalyse te zien op Apple Watch, volg dan deze eenvoudige stappen:

 1. Open de Gezondheid-app op je iPhone.

 2. Tik op 'Samenvatting' en tik vervolgens op 'Slaap'.

 3. Hier zie je een samenvatting van de slaaptijd van de afgelopen nacht en de gemiddelde gegevens van de afgelopen 7 dagen.

Je kunt ook de Slaap-app op je Apple Watch openen om meer informatie te krijgen over de kwaliteit van je slaap en bekijken hoe lang je in elke slaapfase hebt doorgebracht.

Apple Watch slaap

Hoe zet je slaapstand uit op Apple Watch?

Als je de Slaapmodus op je Apple Watch wilt uitschakelen, kun je dit als volgt doen:

 1. Open de Watch-app op je iPhone.

 2. Tik op 'Slaap' in het menu.

 3. Zet de schakelaar naast 'Slaapmodus' op uit.

En zo eenvoudig is het. Als je de slaapmodus uitschakelt, wordt deze niet langer automatisch geactiveerd op de door jou ingestelde tijd.

Wat is sluimerstand Apple Watch?

De sluimerstand op de Apple Watch is een handige functie die voorkomt dat het scherm van de watch oplicht en notificaties stuurt tijdens het dragen. In deze modus zal je horloge alleen trillen bij inkomende oproepen en berichten. Het is vooral handig voor het voorkomen van afleiding tijdens vergaderingen, in de bioscoop of andere situaties waarin het ongepast is om op je horloge te kijken.

Je kunt de sluimerstand zo instellen:

 1. Open de Instellingen-app op je Apple Watch.

 2. Tik op 'Algemeen'.

 3. Tik op 'Scherm en helderheid'.

 4. Schakel de optie 'Sluimerstand' in.

Wanneer de sluimerstand is ingeschakeld, kun je snel op de digitale kroon drukken om het scherm te activeren wanneer je wilt kijken hoe laat het is of om andere informatie te bekijken. Dit bespaart ook batterij en verlengt de levensduur van de batterij van je Apple Watch.

Conclusie

Met de nachtmodus op de Apple Watch kun je de tijd aflezen zonder je slaap te verstoren. De toevoeging van de Ultra nachtmodus maakt deze ervaring nog beter door je in staat te stellen belangrijke gezondheidsgegevens bij te houden terwijl je slaapt. Of je nu een betere nachtrust wilt bereiken of gewoon een handige manier zoekt om de tijd af te lezen 's nachts, de nachtmodus en de Ultra nachtmodus op de Apple Watch zijn geweldige toevoegingen aan je horloge. Activeer de nachtmodus op je Apple Watch vandaag nog en geniet van rustige nachten en een betere slaapervaring.

Interessante artikelen:

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.