Welkom in de wereld van de Apple Watch Ultra

Welkom in de wereld van de Apple Watch Ultra

Alles wat je moet weten over de Apple Watch Ultra. Ontdek het nieuwe design, functies en Apps.
iPhone 13 - Specificaties en weetjes Lezen Welkom in de wereld van de Apple Watch Ultra 10 minuten Volgende Apple 2022 evenement

De Apple Watch Ultra is het nieuwste model van de smartwatch lijn van Apple. Met verbeterde functies en een extra robuust design is deze smartwacht een must-have voor elke Tech- en sport liefhebber.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de functies van de Apple Watch Ultra en waarom het een geweldige keuze is voor mensen die op zoek zijn naar de nieuwste smartwatch op de markt. Van de fitness-tracking tot de nieuwste software updates, we zullen alle aspecten van de Apple Watch Ultra behandelen en waarom het een investering waard is voor de moderne consument!

De belangrijkste specificaties op een rijtje:

  • Nieuw design van de horlogekast, gemaakt van titanium en saffierglas.
  • Extra lange batterijduur van maximaal 60 uur.
  • Grootste (49 mm) en helderste Apple Watch display.
  • Veelzijdigheid aan gezondheidsfuncties, zoals temperatuurregistratie ECG en zuurstofgehalte.
  • Extra actie knop.
  • Gemaakt voor de fanatieke sporter en avonturiers.
  • Verkrijgbaar vanaf € 998,75 bij Apple.

Introductie van de Apple Watch Ultra

Apple introduceerde in september 2022 de Apple Watch Ultra, een high-end model van de Apple Watch die al jaren in ontwikkeling is. De Apple Watch Ultra is ontworpen om te concurreren met duurdere op fitness / sport gerichte smartwatches en is gericht op sportliefhebbers en atleten die meer batterijduur en meer sport specifieke prestaties van hun apparaat nodig hebben.

De Apple Watch Ultra is gemaakt voor uithoudingsvermogen, verkenning en avontuur. Met het 49 mm grote horlogekast is het de grootste Apple Watch tot nu toe. Dat is 4 mm groter dan de 45 mm Apple Watch Series 8.

Het design van de Apple Watch Ultra heeft een nieuw ontwerp gekregen vergeleken met de vorige Apple Watch Series. Hierbij is de behuizing gemaakt van titanium lucht- en ruimtekwaliteit,, met een vlakke saffierkristallen voorkant, een grote diameter en dieper gegroefde digitale kroon, een behuizing voor de zijknop en een fysieke knop aan de linkerkant (de zogenaamde actieknop).

Apple Watch Ultra design

De Apple Watch Ultra heeft sinds de lancering van de Apple Watch een nieuw ontwerp gekregen. Het ontwerp en de behuizing zijn significant vernieuwd. Zo is de behuizing verlengd tot aan de randen van een nieuw vlak kristallen scherm aan de voorkant om extra bescherming te bieden. Daarnaast zitten de digitale kroon en zij knop nu in een verhoogd gebied op de behuizing.

Apple Watch Ultra Design

Verder heeft Apple de digitale kroon opnieuw ontworpen met een grote diameter en een grover ontwerp. Hiermee is de digitale kroon / thuisknop ook met handschoenen gemakkelijker aan te raken.  Aan de linkerzijde van de Apple Watch Ultra is een extra 'Actie' knop toegevoegd die door de gebruiker kan worden aangepast. De actieknop heeft een fel oranje kleur zodat hij gemakkelijk te zien is en snel functies kan opstarten zoals Workouts en Apps.

 

De Apple Watch Ultra is gemaakt van luchtvaartskwaltieit titanium. Dit is licht van gewicht en duurzaam materiaal dat ook bestendig is voor gebruik in het water. De achterkant van de Apple Watch Ultra is gemaakt van keramiek en saffierglas, net als bij de Apple Watch Series 8. De Apple Watch Ultra is beschikbaar in een zilveren titanium kleur. Er zijn verder geen andere kleurmogelijkheden beschikbaar.

Exclusieve wijzerplaat

De Apple Watch Ultra heeft een exclusieve 'Wayfinder' wijzerplaat met een tijdwijzer die kan worden veranderd in een kompas met extra ruimte voor maximaal 8 opties. De 'Wayfinder' wijzerplaat heeft een ingebouwde nachtmodus die de wijzerplaat rood kleurt voor betere zichtbaarheid in het donker. De nachtmodus kan worden geactiveerd door aan de digitale kroon te draaien. 

Apple Watch Ultra wijzerplaat

 

Duurzaamheid

Doordat de Apple Watch Ultra bestemd is om te worden gebruikt voor verkenning en avontuur is hij bestand tegen extreme temperaturen dat de standaard Apple Watch modellen. Hij werkt bij tempraturen van -20° C to 55° C. De smartwatch is gecertificeerd volgens MIL-STD-81H norm die gebruikt wordt voor militaire apparatuur. Het display van de Apple Watch Ultra is gemaakt van een vlak saffieren frontglas dat duurzamer is dan het Ion-X frontglas dat wordt gebruikt voor de Apple Watch SE en aluminium Apple Watch Series 8 modellen. Het platte ontwerp in combinatie met de verhoogde randen van de behuizing is bedoeld om het display te beschermen tegen stoten aan de randen.

Waterbestendig

Apple heeft de Apple Watch Ultra ontworpen voor extreme watersporten. In tegenstelling tot standaard Apple Watch-modellen kan hij worden gebruikt voor kitesurfen, wakeboarden en recreatief duiken tot 40 meter diep. Hij is waterbestendig tot 100 meter, waardoor hij beter bestand is tegen water dan andere Apple Watch-modellen. De Apple Watch Ultra is ook gecertificeerd volgens WR100 en EN13319, een norm voor duikaccessoires zoals dieptemeters.

Batterijduur van de Apple Watch Ultra

De batterij gaat tot 18 uur mee bij normaal gebruik of 72 uur in de spaarstand als je langere tijd niet bij je oplader bent. Dit komt doordat de Apple Watch Ultra een grote kast heeft en meer plaats kan bieden aan een grote batterij. Als voorbeeld: de batterij van de Apple Watch Ultra is maar liefst 76% groter dan de batterij van de Apple Watch 8. De Apple Watch Ultra ondersteunt tot sloot ook de snellaadtechnologie.

Gezondheidsfuncties van de Apple Watch Ultra

Bloedzuurstof

Sensoren aan de achterkant van de Apple Watch Ultra ondersteunen de controle van de bloedzuurstof. De zuurstofverzadiging in het bloed is bij een gezond persoon ongeveer 95 tot 100 procent, en als het percentage zuurstof in het bloed daaronder zakt, kan dat wijzen op een ernstig gezondheidsprobleem dat onmiddellijke aandacht behoeft. Groene, rode en infrarode LED's schijnen licht op de bloedvaten in de pols, waarbij fotodiodes de hoeveelheid teruggekaatst licht meten. De algoritmes van Apple berekenen vervolgens de kleur van het bloed, die een indicatie is van de hoeveelheid zuurstof die aanwezig is. De Apple Watch Ultra kan bloedzuurstof meten tussen 70 en 100 procent. Bloedzuurstofmetingen kunnen op aanvraag worden uitgevoerd met de Blood Oxygen-app, en bloedzuurstofmetingen worden ook op de achtergrond uitgevoerd wanneer de pols niet beweegt en wanneer het horloge wordt gebruikt voor slaaptracking.

ECG (electrocardiogram)

De ECG-app gebruikt sensoren aan de onderkant van de Apple Watch en de Digitale Kroon om een elektrocardiogram te maken. Het detecteert de hartslag en ritme, en kan gebruikers laten weten of er boezemfibrilleren is gedetecteerd of dat het hart een normaal ritme heeft. Een enkelvoudig ECG, zoals bij de Apple Watch, betekent dat er twee contactpunten zijn die de elektrische sensaties van je hart meten. Klinische elektrocardiogrammen die door de arts worden gemaakt, kunnen zes tot twaalf afleidingen hebben voor meer nauwkeurigheid, maar de Apple Watch biedt het gemak dat altijd en overal in ongeveer 30 seconden een ECG gemaakt kan worden.

Hartslag

Zoals alle Apple Watch modellen heeft de Apple Watch Ultra een set optische sensoren voor het meten van de hartslag. Het is in staat onregelmatige hartslagmeldingen te geven als atriumfibrillatie wordt gedetecteerd en het kan gebruikers informeren wanneer hun hartslag in rust te hoog of te laag is. De Apple Watch Ultra maakt net als de Series 8 gebruik van een optische hartslagsensor van de derde generatie.

Apple Watch Ultra hartslag

Slaaptracker

De Apple Watch Ultra kan 's nachts worden gedragen om je slaap bij te houden. Hij houdt bij wanneer je wakker bent en wanneer je slaapt en laat je weten hoeveel tijd je in de REM-, Kern- en Diepe slaapfase hebt doorgebracht. Hij laat je ook weten hoe vaak en hoe lang je 's nachts wakker bent geworden.

Valdetectie

De sensoren in de Apple Watch kunnen vaststellen of je een harde val hebt gemaakt en waarschuwen hulpdiensten als er geen reactie komt. Valdetectie is standaard ingeschakeld voor oudere volwassenen, maar iedereen kan het inschakelen in de instellingen van de Apple Watch.

Tempratuurmeting

Apple heeft twee temperatuursensoren toegevoegd aan de Apple Watch Ultra, waaronder één die de temperatuur bij de pols meet en één die de omgevingstemperatuur in de lucht meet om de vooroordelen van buitenaf te beperken. De temperatuursensor wordt gebruikt voor de Diepte-app, maar is vooral bedoeld voor de gezondheid van vrouwen. Hij kan elke vijf seconden temperatuurmetingen doen wanneer de drager slaapt en de gegevens samenvoegen in de Gezondheid App. Temperatuurschommelingen kunnen gegevens opleveren over de algehele gezondheid, maar het is ook nuttig voor vruchtbaarheidsplanning. De Apple Watch Ultra kan retrospectieve schattingen van de ovulatie geven, zodat ze weten wanneer ze mogelijk een eisprong hebben gehad om hun cyclus beter te kunnen volgen. Volgens Apple zal temperatuurmeting ook de menstruatievoorspelling verbeteren voor wie menstrueert.

De activiteiten functies van de Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra houdt net als andere Apple Watch modellen de hele dag door beweging bij door het bijhouden van genomen stappen, verbrande calorieën en trainingen. In de Activiteit App worden oefeningen, beweging en standen bijgehouden en er worden herinneringen aangeboden om mensen te helpen vaker naar buiten te gaan en te bewegen.

Diepte App

Apple heeft een Diepte App gemaakt voor de Apple Watch Ultra die een dieptemeter gebruikt wanneer je onder water bent. De Diepte App kan de tijd, de huidige diepte, de watertemperatuur (met behulp van de temperatuursensor van de Apple Watch), de duur van de onderwatertijd en de maximaal bereikte diepte weergeven.

Kompas (nieuw)

Apple heeft de Kompas-app in watchOS 9 speciaal voor de Apple Watch Ultra opnieuw ontworpen. De vernieuwde Kompas App heeft een analoog kompas dat een digitale weergave van de huidige koers en richting weergeeft. Door de digitale kroon te bewegen, krijg je een weergave van de richting, hoogte, helling, breedtegraad en lengtegraad.

Met de Actieknop of de optie Kompas Waypoint kan een referentiepunt worden gedropt dat op het Kompasvlak verschijnt om een punt van belang te markeren. Referentiepunten worden in realtime dynamisch bijgewerkt ten opzichte van de positie van de Apple Watch, zodat je een idee krijgt van de richting van het referentiepunt en de afstand.

Er is ook een nieuwe "Backtrack" functie die GPS gebruikt om een pad vast te leggen van waar de gebruiker is geweest, dus als je verdwaalt of gedesoriënteerd raakt, is het gemakkelijk om de weg terug te vinden naar het beginpunt.

Apple Watch Ultra Kompas

Beschikbare bandjes voor de Apple Watch Ultra

Naast de nieuwe Apple Watch Ultra heeft Apple ook 3 nieuwe bandjes geïntroduceerd, Trail-bandje, Alphine-bandje en Ocean-bandje. Natuurlijk hebben wij bij Oblac ook speciale Apple Watch Ultra bandjes ontwikkeld, die een perfecte match zijn met deze hoogwaardige smartwatch. Onze bandjes zijn zowel zakelijk als casual te gebruiken. Het cognac bruine bandje is een perfecte aanrader om te combineren met de Apple Watch Ultra. Voor de sportievere Apple Watch Ultra gebruikers hebben we tevens een exclusief sport bandje ontwikkeld. 

Al met al is de Apple Watch Ultra een indrukwekkend stukje technologie dat de lat weer een stukje hoger legt voor de smartwatch industrie. Het biedt een arsenaal aan handige functies en een uniek design dat perfect past bij elke outfit. Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon op zoek bent naar een handige gadget om je dagelijkse routine te verbeteren, de Apple Watch Ultra is een geweldige keuze. 

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.