iPhone 13 - Specificaties en weetjes

iPhone 13 - Specificaties en weetjes

De iPhone 13 is hier en zit boordevol nieuwe functies die je niet wilt missen. Ontdek alles wat je moet weten over de nieuwste Apple-smartphone in deze blog.
Lezen iPhone 13 - Specificaties en weetjes 5 minuten Volgende Welkom in de wereld van de Apple Watch Ultra

De iPhone 13 is de nieuwste smartphone van Apple en biedt verschillende indrukwekkende specificaties. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de iPhone 13.

Design iPhone 13

De iPhone 13 heeft een strak en modern design met een platte rand en afgeronde hoeken. Het toestel is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren: Starlight, Midnight, Blue, Pink en Product RED.

iPhone 13 kleuren

Groote iPhone 13

De iPhone 13 (15e generatie) heeft een hoogte van 146,7 mm, een breedte van 71,5 mm, een diepte van 7,65 mm en een gewicht van 174 gram. De schermgrootte is 6,06" (154,9 mm) met een resolutie van 2532 x 1170 px bij 460 ppi. 

Display

De iPhone 13 heeft een Super Retina XDR-display met een resolutie van 2532 x 1170 pixels. Het scherm is 6.1 inch groot en heeft een helderheid van 800 nits. Daarnaast is het display voorzien van Ceramic Shield-technologie, waardoor het scherm extra stevig en krasbestendig is.

Camera

De iPhone 13 heeft een verbeterde camera ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 12. Het toestel heeft een dubbele 12-megapixel camera aan de achterkant, met een groothoeklens en een ultragroothoeklens. Beide camera's hebben verbeterde sensoren en lenzen, wat resulteert in betere foto's en video's. Daarnaast heeft de camera nieuwe features zoals Nachtmodus en de mogelijkheid om te filmen in Dolby Vision HDR,  waardoor je ook bij weinig licht mooie foto's kunt maken. Aan de voorkant van de telefoon zit een 12-megapixel TrueDepth-camera voor selfies en FaceTime-gesprekken.

Batterijduur

De iPhone 13 heeft een verbeterde batterijduur ten opzichte van de iPhone 12. Het toestel heeft een batterijduur van maximaal 19 uur bij het afspelen van video's en maximaal 75 uur bij het afspelen van muziek.

Processor

De iPhone 13 is voorzien van de A15 Bionic-chip, een van de snelste chips op de markt. Deze chip zorgt voor snelle en vloeiende prestaties, waardoor het toestel soepel werkt en snel reageert. De iPhone 13 wordt aangedreven door de nieuwe A15 Bionic-chip van Apple, die volgens het bedrijf 50% sneller is dan de concurrentie. Het toestel heeft 6GB RAM en is verkrijgbaar met 128GB, 256GB of 512GB opslagruimte. De batterijduur van de iPhone 13 is verbeterd ten opzichte van de iPhone 12, met een extra 1,5 uur gebruikstijd.

Connectiviteit

De iPhone 13 is voorzien van 5G-connectiviteit, waarmee je toegang hebt tot nog sneller internet. Daarnaast heeft het toestel WiFi 6 en Bluetooth 5.0, wat zorgt voor snelle en stabiele verbindingen.

Opslag

De iPhone 13 is verkrijgbaar in vier verschillende opslagcapaciteiten: 128GB, 256GB, 512GB en 1TB. Hierdoor kun je kiezen voor de opslagcapaciteit die het beste bij jouw behoeften past.

Software - IOS

De iPhone 13 wordt geleverd met het nieuwste besturingssysteem van Apple: iOS 15. Dit besturingssysteem biedt verschillende nieuwe features en verbeteringen, zoals vernieuwde notificaties en de mogelijkheid om FaceTime-gesprekken te voeren met Android- en Windows-gebruikers.

Oplader iphone 13

Bij de Apple iPhone 13 wordt enkel een USB-C naar Lightning-kabel geleverd. Dit betekent dat je geen losse oplader met kabel hoeft aan te schaffen. Indien gewenst, kan je wel een aparte oplaadadapter kopen. Let er dan wel op dat de adapter beschikt over een USB-C poort.

Is de iPhone 13 Waterdicht?

Met een IP68-classificatie is de iPhone 13 waterbestendig en kan hij gedurende 30 minuten ondergedompeld worden in water tot een diepte van maximaal 6 meter. Het is belangrijk om te weten dat de waterbestendigheid van de iPhone kan worden aangetast door schade, zoals deuken, buigingen of scheuren. Het is dus raadzaam om voorzichtig om te gaan met de iPhone om de waterbestendigheid beoordeling te behouden.

Verschil tussen iPhone 13 en 13 pro

Het voornaamste onderscheid tussen de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro is hun camera configuratie aan de achterzijde. Terwijl de iPhone 13 is uitgerust met een dual-camera systeem met 12 megapixels, bestaande uit een Ultra Wide en Wide lens, heeft de iPhone 13 Pro een triple-camera opstelling die tevens een telelens omvat. Door de telelens is het bij de iPhone 13 Pro mogelijk om optisch drie keer in te zoomen, wat bij de iPhone 13 volledig afwezig is. Bovendien kan de iPhone 13 Pro digitaal tien keer verder inzoomen dan de iPhone 13.

Conclusie

De nieuwste versie van Apple's populaire smartphone, de iPhone 13, werd onthuld in september 2021. Al met al biedt de iPhone 13 indrukwekkende specificaties en is het een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en stijlvolle smartphone. Ontdek de bijpassende leren iPhone 13 hoesjes van Oblac voor een optimale bescherming!

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.