Apple 2022 evenement

Apple 2022 evenement

Alles wat je moet weten over de Apple-evenement in 2022, inclusief keynote details, release tijden en alles wat Apple in 2022 zou kunnen lanceren.

Elk jaar houdt Apple een Developers conferentie om de grote software updates voor al haar producten aan te kondigen. Vaak wordt ook een voorproefje gegeven van de nieuwe hardware en software. Alle aankondigen voor consumenten worden gedaan tijdens een keynote op dezelfde dag. 

De 33e Worldwide Developers conference van Apple (WWDC22) was voor het derde jaar op rij een evenement dat alleen digitaal kon worden bekeken. Het digitale WWDC evenement ging op 6 juni 2022 van start en was voor iedereen gratis toegankelijk. Het online evenement bood mensen van over de hele wereld toegang tot toekomstige versies va iOS, iPadOS, macOS, watchOS en tvOS.

Wij zullen de allerbelangrijkste wijzigingen in hoofdlijnen behandelen. Daarnaast zullen wij in een reeks van blogs de specifieke updates behandelen.

IOS 16 (iPhone)

Apple heeft in juni 2022 een voorproefje gegeven van de nieuwe versie van het besturingssysteem van de iPhone, iOS 16. iOS 16 introduceert een nieuw ontworpen, aanpasbaar vergrendelingsscherm met widgets, de mogelijkheid om berichten te bewerken en te verwijderen, verbeterde scherpstelstanden, een gedeelde iCloud-fotobibliotheek voor gezinnen, belangrijke verbeteringen voor apps als Mail, Startpagina en Portemonnee, en nog veel meer.

Het ontwerp van het vergrendelscherm is in iOS 16 volledig vernieuwd. Het nieuwe ontwerp van het vergrendelscherm is in hoge mate aanpasbaar met een breed scala aan opties voor widgets, lettertypen, een meerlaags effect voor afbeeldingen en bewegende achtergronden. Gebruikers kunnen meerdere verschillende vergrendelschermen maken, gekoppeld aan focusmodi.

Meldingen rollen nu op vanaf de onderkant van het scherm om minder storend te zijn. Met Live-activiteiten kunnen gebruikers actuele gebeurtenissen, zoals een workout of een sportwedstrijd, in realtime bijhouden, rechtstreeks vanaf het vergrendelscherm. De scherpstelstanden zijn verbeterd met eenvoudigere instellingen, scherpstelfilters, koppelingen met afzonderlijke vergrendelschermen en Apple Watch-gezichten, en meer configuratieopties.

Er zijn belangrijke updates voor de Berichten-app met de mogelijkheid om berichten te bewerken of te verwijderen, berichten als ongelezen te markeren en een SharePlay-sessie te starten. Gebruikers kunnen FaceTime-gesprekken nu naadloos doorzetten naar andere apparaten en een gloednieuwe Freeform-app biedt een platform voor samenwerking op een digitaal whiteboard.

In de Mail-app is Zoeken volledig herzien en zijn er nieuwe functies om e-mails te plannen, de bezorging te annuleren en follow-upherinneringen te ontvangen.

De Gezondheid-app voegt nieuwe functies toe voor medicijnen en de Fitness-app is nu ook beschikbaar voor gebruikers die geen Apple Watch hebben. Ook de Home-app is volledig vernieuwd en opnieuw ontworpen, terwijl Safari nu over sneltoetsen en gedeelde tabbladgroepen beschikt.

Notities en Herinneringen bieden nieuwe sorteeropties, de Kaarten-app beschikt over routing voor meerdere haltes en een verbeterde integratie met vervoerskaarten, en de Nieuws-app bevat speciale sportfuncties. iCloud Shared Photo Library biedt een handige manier om een verzameling foto's te delen met gezinsleden.

Apple Pay Later is een nieuwe manier om aankopen met Apple Pay in termijnen zonder kosten te betalen, terwijl de app Portemonnee nieuwe mogelijkheden biedt om leveringen en aankopen te volgen, te controleren met een digitale ID en digitale sleutelkaarten te delen. Verder zijn er allerlei verbeteringen aangebracht aan onder meer Live tekst, Visueel opzoeken, Dicteren, Siri-sneltoetsen en Ruimtelijke audio.

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.