iPhone 15: release datum, prijs en specificaties

iPhone 15: release datum, prijs en specificaties

Ontdek de toekomst van de iPhone 15.
WatchOS10: De nieuwste update voor de Apple Watch Lezen iPhone 15: release datum, prijs en specificaties 6 minuten Volgende De nieuwe Apple Watch 9

Na maanden van speculatie heeft Apple eindelijk de bevestiging gegeven dat het zeer verwachte september Apple Event zal plaatsvinden op donderdag 9 september 2023. Tijdens dit evenement wordt verwacht dat Apple niet alleen enkele andere technologische hoogstandjes zal presenteren zoals de WatchOS 10, maar ook de langverwachte iPhone 15 series zal onthullen.

Met zoveel geruchten die circuleren over de nieuwe iPhones is het begrijpelijk dat je je afvraagt wat je precies kunt verwachten van deze nieuwe toestellen. Om meer helderheid te verschaffen, hebben we deze pagina samengesteld met een samenvatting van de meest betrouwbare geruchten, aangevuld met inzichten van ons team van productexperts, die al vele jaren iPhones hebben beoordeeld.

Laten we de basis bespreken. We verwachten een lancering van vier verschillende modellen: de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en de iPhone 15 Ultra (die naar verluidt het Pro Max-model zal vervangen). Toonaangevend analist Ross Young suggereert dat alle vier de modellen een Dynamic Island-uitsparing zullen hebben, zoals gemeld door MacRumors. Bovendien heeft Apple's marketingbaas, Greg Joswiak, aangegeven dat de volgende iPhone de overstap zal maken van een Lightning- naar een USB-C-aansluiting, wat in lijn zou zijn met de nieuwe EU-regelgeving die vanaf 2024 van kracht wordt.

De belangrijkste wijzigingen op een rijtje:

 • Twee iPhone 15 modellen en twee iPhone 15 Pro modellen.
 • De Pro Max wordt omgedoopt tot Ultra.
 • Dynamische eilanden op alle modellen.
 • Opladen via USB-C in plaats van Lightning.
 • Grote camera bump.
 • Voorspelde prijzen van  € 1019 / € 1169 / € 1329 / € 1579.
 • Apple evenement: 12 September 2023

Welke datum komt de iPhone 15 uit?

Apple heeft nog geen officiële onthulling gedaan van de iPhone 15-serie. Het enige concrete detail dat we tot nu toe hebben, is dat er op 12 september een virtueel evenement gepland staat.

Deze aankondiging past goed in Apple's gebruikelijke cyclus voor de lancering van nieuwe iPhones, die historisch gezien plaatsvindt in september. Recentelijk heeft Mark Gurman van Bloomberg echter aangegeven dat "de aanwijzingen steeds sterker worden" voor 12 september, hoewel hij benadrukte dat dingen nog kunnen veranderen. Hij voegde eraan toe dat, hoewel het een persoonlijk evenement zal zijn, Tim Cook en het bedrijf de aankondiging niet live zullen doen, maar via een vooraf opgenomen video, vergelijkbaar met de aanpak bij de lancering van de iPhone 14 vorig jaar. Tijdens het evenement krijgen de aanwezigen waarschijnlijk de kans om de toestellen zelf te ervaren.

Op dinsdag 12 september 2023 zal Apple tijdens het Wonderlust evenement de iPhone 15 onthullen. Meestal volgt de officiële releasedatum van de iPhone 15 een week later, dus op 22 september 2023.

Wat gaat de iPhone 15 kosten?

Volgens Mark Gurman van Bloomberg zal Apple mogelijk de prijs van de iPhone 15 Pro en Pro Max verhogen. Maar de vraag is natuurlijk hoe duur alle modellen worden? Op basis van geruchten en prijzen uit het verleden hebben we een schatting gemaak van de nieuwe iPhone prijzen:

 • iPhone 15: Vanaf  € 1019
 • iPhone 15 Plus: Vanaf  € 1169
 • iPhone 15 Pro: Vanaf  € 1329
 • iPhone 15 Pro Max / Ultra: Vanaf  € 1579

Hoe gaat de iPhone 15 eruit zien?

Naar verwachting zullen de iPhone 15 modellen qua uiterlijk sterk lijken op de iPhone 14 modellen. Echter, een opvallende verandering is dat de uitsnede met pillen en gaten zal worden uitgebreid naar de hele line up. Dit betekent dat alle iPhone 15 modellen geen traditionele inkeping zullen hebben, maar in plaats daarvan gebruik zullen maken van het Dynamic Island ontwerp, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de iPhone 14 Pro-modellen. 

Dynamic island iPhone 15

Aangezien er weinig grote veranderingen in het ontwerp te verwachten zijn, zal Apple naar verluidt vier verschillende modellen aanbieden in de vorm van de iPhone 15 reeks. Dit omvat de standaard 6,1-inch iPhone 15, de 6,1-inch iPhone 15 Pro, de 6,7-inch iPhone 15 Plus en de 6,7-inch iPhone 15 Pro Max. Het lijkt erop dat de "pro" modellen zich zullen onderscheiden door geavanceerdere functies en een hogere prijs, terwijl de reguliere iPhone 15 modellen naar verwachting betaalbaarder zullen zijn.

De variaties in het ontwerp tussen de iPhone 15 en iPhone 15 Plus omvatten onder andere de overstap van een Lightning-poort naar een USB-C-poort en de verandering van de inkeping naar het Dynamic Island design. De overstap naar een USB-C-poort is een nieuwe ontwikkeling voor alle iPhone-modellen, terwijl het Dynamic Island-ontwerp voor het eerst werd geïntroduceerd bij de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Naast het Dynamic Island-ontwerp overwegen sommige bronnen dat alle iPhone 15-modellen kunnen worden uitgerust met een zuinigere OLED-display driver chip, geproduceerd met een 28 nm-proces. Dit kan resulteren in een lager energieverbruik, wat mogelijk leidt tot een verbeterde batterijduur voor alle modellen.

Het lijkt er echter op dat de standaard iPhone 15-modellen geen toegang zullen hebben tot ProMotion-technologie of een always-on-display, zelfs niet met de overstap naar het Dynamic Island-ontwerp. Apple lijkt deze functies voorlopig te willen behouden voor de Pro-varianten.

Kleuren

Volgens de huidige geruchten zullen de iPhone 15-modellen verkrijgbaar zijn in blauw, een koraaltint die een kruising is tussen roze en oranje, wit, zwart en groen/geel. Blauw en koraal zijn de nieuwe kleuren voor dit jaar, terwijl geel/groen, zwart en wit terugkeren als standaardkleuren in het assortiment.

iPhone 15 kleuren

iPhone 15 USB-C

Apple ruilt de Lightning-poort op de iPhone 15 in voor een USB-C-poort, waardoor het kan voldoen aan nieuwe regelgeving die in Europa is geïmplementeerd. Deze regelgeving verplicht Apple om iPhones met USB-C poorten te produceren in Europa, dus Apple moet ofwel het ontwerp wereldwijd omwisselen of speciale iPhones ontwikkelen voor verkoop in Europa.

Met deze overstap zullen de Mac, iPhone en iPad allemaal opladen via USB-C, waardoor Apple klanten hun apparaten kunnen opladen met één oplaadstandaard. 

Conclusie

Met het einde van deze blogpost in zicht, hebben we een glimp opgevangen van wat de toekomst in petto heeft voor de langverwachte iPhone 15. Terwijl Apple de details nog geheim houdt en fans vol spanning afwachten, blijven de geruchten en speculaties ons enthousiasmeren.

Van de verwachte releasedatum tot de ontwerpwijzigingen en functie-updates, de iPhone 15 belooft weer een spraakmakend hoofdstuk te worden in de evolutie van Apple's baanbrekende smartphones. We kunnen niet wachten om te zien hoe deze toestellen zich zullen onderscheiden van hun voorgangers en hoe ze ons digitale leven verder zullen verbeteren.

Blijf op de hoogte, want zodra Apple officiële aankondigingen doet, zullen we hier zijn om je alle details te bieden. Tot die tijd kun je je verheugen op het volgende grote hoofdstuk in de wereld van technologie en innovatie.

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.