Apple Watch opladen: in 4 gemakkelijke stappen!

Apple Watch opladen: in 4 gemakkelijke stappen!

Met deze vier eenvoudige stappen voor het opladen van de Apple Watch kan je ervoor zorgen dat je jouw Apple Watch eilig en efficiënt oplaad, wat zorgt voor een langere levensduur.
Welke Apple Watch heb ik? Lezen Apple Watch opladen: in 4 gemakkelijke stappen! 7 minuten Volgende Past een iPhone 12 hoesje op de nieuwe iPhone 13

Het opladen van een Apple Watch is een belangrijk onderdeel van het dagelijks gebruik van de Apple Watch. Een lege batterij kan immers betekenen dat je belangrijke notificaties mist of dat je het horloge niet kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. Als Apple Watch kenners weten we hoe verveld het kan zijn op een lege Apple Watch te hebben. Gelukkig is het opladen van een Apple Watch eenvoudig en snel te doen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je jouw Apple Watch het beste kunt opladen!

Wanneer je Apple Watch opladen?

Als je merkt dat de batterij van je Apple Watch bijna leeg is, dan is het een goed idee om hem zo snel mogelijk op te laden. Dit geldt vooral als je de energiebesparingsmodus hebt ingeschakeld. In de energiebesparkingsmodus worden sommige functies van het horloge uitgeschakeld om de batterij te sparen. 

Controleer daarom je batterijlading van je Apple Watch om te bepalen wanneer het tijd is om je horloge op te laden. Er zijn verschillende manier om je batterijlading of oplaadniveau te controleren:

  • Als je een batterijcomplicatie aan je wijzerplaat hebt toegevoegd, kan je gewoon je display checken.
  • Veeg omhoog over je wijzerplaat om naar de Control Center te gaan en het energieniveau van je batterij te controleren.
  • Gebruik een batterij widget op je iPhone om het batterijpercentage van je aangesloten Apple Watch te tonen. 
  • Tijdens het opladen: wanneer je de Apple Watch aan het opladen bent, tik dan op de oplaadknop om het batterijpercentage te controleren.

Verder weet je ook dat het tijd is om je Apple Watch op te laden zodra het rode lichtschichtpictogram op je display ziet verschijnen. Laten we nu beginnen met het opladen van je Apple Watch.

Stap 1: De oplader klaarmaken voor gebruik

Eerst moet je de lader van de Apple Watch opstellen. Kies een goed geventileerde ruimte en plaats de oplader of oplaadkabel op een vlakke ondergrond. Als je een Apple Watch Series 7 of nieuwer hebt, dan is de magnetische snellader naar USB-C-kabel bij je horloge geleverd. De standaard magnetische oplaadkabel voor de Apple Watch werd bij eerdere modellen meegeleverd.

Je kunt de Apple Watch enkel opladen met de bijbehorende magnetische oplader, de Apple MagSafe Duo-oplader of met een Apple Watch oplader Dock. Tenzij je de juiste oplader hebt, raakt je smartwatch uiteindelijk zonder stroom en wordt het uitgeschakeld. Dit artikel richt zich op het opladen van de Apple Watch met de meegeleverde oplaadkabel.

Apple Watch oplaadkabel

Stap 2: Steek de oplaadkabel in een stroomadapter

Vervolgens dien je de oplaadkabel van de Apple Watch aan te sluiten op een USB stroomadapter. Hiervoor kan je alle USB stroomadapters gebruiken, zoals die voor je iPad, MacBook of iPhone. Daarbij geldt hoe hoger het aantal Watt, hoe sneller je Apple Watch wordt opgeladen.

Apple Watch Adapter 

Stap 3: Steek de stroomadapter in een stopcontact

Zodra je de stroomkabel van de Apple Watch hebt aangesloten op de adapter, dien je adapter vanzelfsprekend in een stopcontact te steken. Indien je een adapter hebt met een USB- of USB-C poort, dan kan je de kabel ook in een USB apparaat steken. Let wel op dat het opladen dan langzamer gaat.

Stopcontact

Stap 4: Plaats de Apple Watch op de oplader

Plaats vervolgens de achterkant van de Apple Watch in de juiste positie op de magnetische oplaadkabel. Het is van belang dat je uiteraard je horloge eerst af doet voordat je hem op de oplaadkabel zet.

Plaats de Apple Watch zodanig op de magnetische oplaadkabel dat die als het ware vastklikt op de achterkant van de smartwatch. Wanneer de kabel goed is uitgelijnd met de achterkant van de Apple Watch, zie je op het display een groene bliksem icoontje. Dit geeft aan dat de batterij van de Apple Watch wordt opgeladen. 

Veel gestelden vragen

Hoe lang duurt het opladen van de Apple Watch?

Aangezien de Apple Watch een uithoudingsvermogen heeft tot maar liefst 18 uur, ben je ook veel tijd kwijt aan het opladen van de Apple Watch. Maar hoe lang duur het nou precies om de Apple Watch op te laden? Hier is een overzicht van hoe lang elk Apple Watch model er volgens Apple over zou moeten doen om op te laden:

  Oplaad tijd 0% tot 80% Oplaad tijd 0% tot 100%
Apple Watch Ultra 60 minuten 90 minuten
Apple Watch 8 45 minuten 75 minuten
Apple Watch SE (2022) 90 minuten 150 minuten
Apple Watch 7 45 minuten 75 minuten
Apple Watch 6 60 minuten 90 minuten
Apple Watch SE 90 minuten 150 minuten
Apple Watch 3 90 minuten 120 minuten

 

Onlangs de grote batterij heeft de Apple Watch Ultra 15 minuten extra nodig om van 0% tot 80% op te laden dan de Apple Watch Series 8 en Series 7. Deze laatste twee modellen hebben slecht 45 minuten nodig om tot 80% op te laden en nog eens 30 minuten om 100% te bereiken.

Zoals het hierboven opgenomen overzicht ook laat zien heeft de oplaadsnelheid van de Apple Watch vanaf de Series 6 een grote sprong gemaakt. De belangrijkste voor deze verbetering komt voort uit de nieuwe meegeleverde magnetische snellaad kabel (USB-C) die wattages tot 20W mogelijk maakt. Dit is een grote sprong ten opzichte van de standaard 5W die door oudere Apple Watches wordt ondersteunt. 

Als je nog een oude Apple Watch SE of 3 hebt, dan duur het 90 minuten voor het laden tot 80% en vervolgens nog 60 minuten om 100% te bereiken. Daarbij mag vermeld worden dat de Apple Watch SE 2022 veel sneller oplaad dan zijn  voorganger. 

Kan ik mijn Apple Watch de hele nacht opladen?

Volgens Apple kan je de Apple Watch de hele nacht opladen. De Apple Watch laad snel op van 0 tot 80% en vervolgens duurt het wat langer tot dat de smartwatch volledig is opgeladen. Eventueel kan je hierbij ook de nachtmodus van de Apple Watch gebruiken. De opladende Apple Watch wordt hiermee veranderd naar een wekker. 

Het is daarbij wel goed om te vermelden dat er ook verschillende redenen zijn om je Apple Watch 's nachts niet te laden. Een voorbeeld hiervan is wanneer je de Apple Watch gebruik om je slaat te monitoren. In dat geval dien je de Apple Watch 's nachts te dragen aan je pols. In dat geval kan je de Apple Watch beter overdag laden wanneer je bijvoorbeeld tv kijkt of aan het douchen bent.

Daarnaast heeft Apple de oplaadsnelheid van haar nieuwe horloges flinke verbeterd. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om de Apple Watch 's nachts op te laden. 

Interessante artikelen:

Gratis bezorging

Wereldwijde gratis en snelle verzending door betrouwbare logistieke partners.